18 Kasım 2011 Cuma

" » Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli)" resimli Dolmalar oktay usta video

" » Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli)" resimli Dolmalar oktay usta video
"Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli)" Açıklama : Dolmalar tarifleri yemek tarifi7 kategorisi altındaki "Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli)" başlıklı yemek tarifini sunar: yayın tarihi Pazar, 13 Kas 2011 . Açıklama: Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli) yemek tarifini en kolay sekilde sizlere anlatmaya calıştık. sitemizde daha fazla Dolmalar tarifi bulabilirsiniz, kolaya gelsin.
Açıklama : çok leziz bir dolma tarifi
Zorluk Derecesi: Zor

 

Kullanılan Malzemeler:
  1. Malzemeler:
  2. Antep patlıcanı 15
  3. tane
  4. kırmızı tatlı ve acı
  5. biber
  6. yeşil topak biber
  7. domates
  8. 2 tane kuru soğan
  9. 5 diş sarmısak
  10. sebze sayısına göre
  11. her adet için 1
  12. yemek kaşığı pirinç
  13. 2 su bardağı
  14. zeytinyağ
  15. tuz
  16. karabiber
  17. yarım çay kaşığı
  18. şeker
  19. domates ve biber
  20. salçası
  21. sıvı sumak
  22. yarım çay kaşığı
  23. nane
  24. kırmızı pulbiber
  25. yarım çay kaşığı
  26. limon tuzu
Hazırlık
    Tarifin Hazırlanışı
    1. patlıcanların içini bıçak yardımı ile oyup
    2. temizleyelim
    3. biberlerin baş kısmını kesip tohumlarını çıkartalım
    4. domateslerin içini oyalım
    5. şimdi iç malzemeyi hazırlayalım.
    6. sebzelerimizin sayısınca (1 yemek kaşıgı) pirinçleri
    7. tuzlu ılık suda 10 dakika bekletip yıkayıp süzelim
    8. yağımızı tencerede ısınırken küp küp doğradığımız
    9. soğanları ekleyelim soğanlar hafif
    10. pembeleşince ,sarımsakları ekleyelim salçaları
    11. koyalım pirinci
    12. ekleyelim ,tuz,karabiberi,naneyi,sumak,şekeri,
    13. ekşisini,pulbiberi ekleyip karıştırıp pişince altını
    14. kapatalım sebzelerin içine iç harcımızdan koyalım
    15. pirinçlerin dışarı taşmaması için dilimlenmiş patlıcan
    16. parçaları koyalım düzenli şekilde tencereye dizelim
    17. üzerine dolma taşı koyalım ve tencereye göre sıcak
    18. suya az tuz ve limon tuzu ekleyip karıştırıp dolma
    19. tenceremize dökelim orta ateşli ocaga tencereyi
    20. yerleştirip pişmeye burakalım pirinçler açılmış ise
    21. pişmiştir (yaklaşık 30 dakika)
    22. not:yemegimizi kurutulmuş dolmalarla
    23. hazırlayabilirsiniz (benimki taze sebzelerle
    24. hazırlandı).
    25. afiyet olsun:)

    Benzer yemek tarifleri:

    1. Kabak Dilimleri (5.8) Açıklama : Misafirlerinize yapabileceginiz ikramlık Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: * 4-5 tane iri dolmalık kabak * dere otu * sarımsaklı yoğurt * kırmızı biberli yağ İçi için: * yarım...
    2. Kuruluk Dolması (6.6) Açıklama : Hem Adana’ya hem de Antep’e özgü yöresel bir yemek olan kuruluk dolma; ufak değişikliklerle aynı şekilde pişirilmektedir. Bol baharat ve sumak ekşisi, nar ekşisi kullanılması tavsiye edilir. Lezzetinin...
    3. Yalancı Dolma (6.7) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 1-1.5 çay bardağı su 1 iri soğan 2 domates rendesi Bolca maydanoz Nane...
    4. Katıklı dolma (7.2) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 2 kg kabak 1/2 kg yağsız kıyma 2 kase köftelik bulgur 1 adet kuru soğan 3 diş...
    5. Kuşbaşı Etli Biber Dolma (7.7) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 500 gr. kuşbaşı et, 2 soğan, 40 gr. margarin, 150 gr. mantar 250 gr. domates, 1/2 litre...
    6. Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) (8.2) Açıklama : Gayr-i Müslimler Osmanlı mutfağına farklı lezzetler katarak onu zenginleştirmişlerdir. Bu lezzetlerden en güzeli, özellikle İstanbul ve İzmir’de çok tanınan ve sevilen; bol baharatlı ve tatlı zeytintağlı yaprak dolmasıdır....
    7. Erikli Dolma (8.4) Açıklama : Kaç Kişilik 4-6 Süre 45 dk Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 250 gr yağlı kıyma 2 adet patlıcan ½ kg kabak 6 adet dolmalık biber 125 gr asma...
    8. Etli kayısılı dolma (8.7) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 45 dk Zorluk Derecesi: Normal Kullanılan Malzemeler: 30 kayısı 1 kahve fincanı Amerikan pirinci 1 çorba kaşığı kıyma 1 soğan Tuz, karabiber, biraz tarçın...
    9. Eksili Kuru Dolma (Resimli) (8.9) Açıklama : Eksili eksili cok güzel oluyor. Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 25 adet kuru patlican 1,5 su bardagi pirinc 2-3 sogan 2 dis sarimsak 1 cay bardagi nar eksisi...
    10. Zeytinyağlı Karışık Dolma (Resimli) (10) Açıklama : yiyenler çok beğeniyor Kaç Kişilik 6 kişilik Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 12 adet dolmalık biber 12 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan asma yaprağı 3 su bardağı pirinç 4...
    11. Gülsüm Dolma (10) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 6 tane dolmalık domates yetecek kadar Domates salçası bir çay kaşığı Tuz ve şeker yetecek kadar mayonez...
    12. Sumaklı Dolma-Resimli (13.5) Açıklama : benim eşimin annesi tarafı diyarbakırlı,orda nefis lezzetli dolma yaparlar,ben eskiden hep limon suyunu koyardım,bir gün eşimin teyzesi bana tane sumak getirdi ve nasıl kulanıcağını gösterdi,o günden bu güne,dolmamı...
    Kategori Etiketler: Dolmalar tarifi ,Dolmalar diyet tarifleri,Dolmalar saglıklı beslenme, resimli Dolmalar tarifleri ,Dolmalar video, oktay usta Dolmalar tarifleri , pratik Dolmalar tarifleri ,kolay Dolmalar tarifleri,resimli Dolmalar tarifleri , Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli) ara,Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli) video ,Resimli Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli) tarifi, oktay usta Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli) tarifi,Dolmalar,Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli),videolu Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli) tarifi,Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma (Resimli) resim

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder